TA STRONA UŻYWA COOKIES...


Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim systemie.
Więcej informacji w naszej "polityce prywatności"
  • labelworld
  • dizajn
  • wnętrza
  • architektura
  • sztuka
  • moda
  • wywiad
  • lifestyle
  • wydarzenia

NAJNOWSZE

  • Szaleństwo kolorów w albumie &Living!

    Szaleństwo kolorów w albumie &Living!

  • LABEL #31. Wybieraj świadomie!

    LABEL #31. Wybieraj świadomie!

  • LABEL #30. Po pierwsze pasja!

    LABEL #30. Po pierwsze pasja!

  • Jak mieszkają mężczyźni? Męskie wnętrza w najnowszym albumie &Living!

    Jak mieszkają mężczyźni? Męskie wnętrza w najnowszym albumie &Living!

  • Majówka pachnie niższymi cenami! Tylko teraz album w cenie 79zł! Przesyłka GRATIS!

    Majówka pachnie niższymi cenami! Tylko teraz album w cenie 79zł! Przesyłka GRATIS!

NAJNOWSZE

  • Księżyc i dziewczyna

    Księżyc i dziewczyna

  • Surrealizm w IKEA

    Surrealizm w IKEA

  • „Archisutra” – Kamasutra dla architektów

    „Archisutra” – Kamasutra dla architektów

  • Spersonalizowane „wyspy wypoczynku”

    Spersonalizowane „wyspy wypoczynku”

  • Róż i zieleń

    Róż i zieleń

NAJNOWSZE

NAJNOWSZE

NAJNOWSZE

NAJNOWSZE

NAJNOWSZE

NAJNOWSZE

NAJNOWSZE

NAJNOWSZE

  • Rodzinny dom w Londynie

    Rodzinny dom w Londynie

  • Loft miłośników kotów

    Loft miłośników kotów

  • Sztukateria na pierwszym planie

    Sztukateria na pierwszym planie

  • Mieszkanie w zabytkowej kamienicy w Wilnie

    Mieszkanie w zabytkowej kamienicy w Wilnie

  • Design, który nigdy nie wychodzi z mody

    Design, który nigdy nie wychodzi z mody

NAJNOWSZE

NAJNOWSZE

NAJNOWSZE

NAJNOWSZE

  • Dom z widokiem na Pacyfik

    Dom z widokiem na Pacyfik

  • Schronienie na Islandii

    Schronienie na Islandii

  • Minimalistyczny McDonald’s w Chicago

    Minimalistyczny McDonald’s w Chicago

  • Perani i Manenti wprowadzają różnorodność do wizualizacji architektonicznych

    Perani i Manenti wprowadzają różnorodność do wizualizacji architektonicznych

  • Fiński domek

    Fiński domek

NAJNOWSZE

  • Wyszukiwarka prawdę Ci powie

    Wyszukiwarka prawdę Ci powie

  • Oskar Zieta pompuje stal

    Oskar Zieta pompuje stal

  • Vans stworzy kolekcję wraz z Muzeum van Gogha

    Vans stworzy kolekcję wraz z Muzeum van Gogha

  • W Poznaniu odbędzie się wystawa gwiazdy światowej fotografii

    W Poznaniu odbędzie się wystawa gwiazdy światowej fotografii

  • Portrety inspirowane kubizmem

    Portrety inspirowane kubizmem

NAJNOWSZE

  • Wikipedia stworzyła własną kolekcję ubrań

    Wikipedia stworzyła własną kolekcję ubrań

  • Nowa identyfikacja wizualna Burberry

    Nowa identyfikacja wizualna Burberry

  • FLYN x LANGE

    FLYN x LANGE

  • Vans stworzy kolekcję wraz z Muzeum van Gogha

    Vans stworzy kolekcję wraz z Muzeum van Gogha

  • H&M wypuszcza kolekcję zapachów

    H&M wypuszcza kolekcję zapachów

NAJNOWSZE

  • Ikony polskiego designu powracają!

    Ikony polskiego designu powracają!

  • Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet

    Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet

  • Poznańska firma tworzy dom inteligenty

    Poznańska firma tworzy dom inteligenty

  • Leginsy, które sprawdzą czy dobrze ćwiczysz

    Leginsy, które sprawdzą czy dobrze ćwiczysz

  • Słomka i lakier, które pomogą wykryć tabletkę gwałtu

    Słomka i lakier, które pomogą wykryć tabletkę gwałtu

NAJNOWSZE

  • Minimalistyczny McDonald’s w Chicago

    Minimalistyczny McDonald’s w Chicago

  • IKEA będzie dostarczać towar w zasilanych energią słonecznych rikszach

    IKEA będzie dostarczać towar w zasilanych energią słonecznych rikszach

  • Logo Supreme na pierwszej stronie New York Post

    Logo Supreme na pierwszej stronie New York Post

  • Muzeum Wiktorii i Alberta stworzyło kolekcję bielizny

    Muzeum Wiktorii i Alberta stworzyło kolekcję bielizny

  • Horizon – basen w poetyckim wydaniu

    Horizon – basen w poetyckim wydaniu

NAJNOWSZE

NAJNOWSZE

NAJNOWSZE

NAJNOWSZE

NAJNOWSZE

  • Kino Letnie na placu Europejskim powraca w nowej odsłonie

    Kino Letnie na placu Europejskim powraca w nowej odsłonie

  • RUN FOR THE OCEANS - Adidas z Parley walczy o czyste oceany!

    RUN FOR THE OCEANS - Adidas z Parley walczy o czyste oceany!

  • MANUBA od pomorskich rzemieślników!

    MANUBA od pomorskich rzemieślników!

  • Zapisz się w historii designu… na porcelanie!

    Zapisz się w historii designu… na porcelanie!

  • Gdynia Design Days coroczny międzynarodowy festiwal, startuje 6.07!

    Gdynia Design Days coroczny międzynarodowy festiwal, startuje 6.07!

Minimalistyczne mieszkanie w Warszawie Minimalistyczne mieszkanie w Warszawie Minimalistyczne mieszkanie w Warszawie Minimalistyczne mieszkanie w Warszawie Minimalistyczne mieszkanie w Warszawie Minimalistyczne mieszkanie w Warszawie Minimalistyczne mieszkanie w Warszawie Minimalistyczne mieszkanie w Warszawie Minimalistyczne mieszkanie w Warszawie Minimalistyczne mieszkanie w Warszawie Minimalistyczne mieszkanie w Warszawie

źródło: Materiały prasowe

Zdjęcia na pełnym ekranie

Minimalistyczne mieszkanie w Warszawie

Zapraszamy do mieszkania zaprojektowanego przez Studio Laas. Przed projektantami stało niełatwe wyzwanie: projekt mieszkania przewidzianego na wynajem krótkoterminowy. Zobaczcie efekty ich pracy!

Mieszkanie o powierzchni 50 m2, znajduje się w kamienicy z początku lat 60-tych w samym centrum Warszawy. Lokal wymagał generalnego remontu i adaptacji na potrzeby wynajmu. Minimalistyczne wnętrze miało nawiązywać do stylu z przełomu lat 50-tych i 60-tych. Postawiono na lekkie meble i geometrię, warto zwrócić uwagę na elementy wykończenia takie, jak uniwersalna w kolorze i praktyczna w utrzymaniu jasnoszara żywica na podłodze.



Założeniem była jak największa wspólna przestrzeń. W mieszkaniu dominują okna usytuowane od strony wschodniej oraz lustra (lustrzane fronty w kuchni i sypialni oraz górny margines drewnianej zabudowy który odbija biel sufitu). Sprawiają one, że wnętrze jest dobrze oświetlone i pomimo niewielkiego metrażu optycznie powiększone, bardziej przejrzyste i słoneczne.



Ekstrawagancki czerwony sufit oraz czarny pas przechodzący przez wszystkie ściany miały na celu wyróżniać miejsce oraz przykuwać uwagę przeszukujących portale nietuzinkowych potencjalnych klientów.



Celem architektów było otwarcie przestrzeni mieszkania przy jednoczesnym ukryciu technicznej części. W drewnianym kubiku znajduje się łazienka, szereg schowków i szaf do przechowywania, a także niezbędne sprzęty kuchenne.



Całość jest swego rodzaju scenografią, którą kilkoma ruchami możemy zmienić. Skrzydła szklanej ściany można dowolnie porozsuwać tworząc nową powiększoną przestrzeń, a sofa może zmienić się w dwa wygodne łóżka. W sypialni przy oknie znajduje się zaprojektowana przez studio toaletka i oryginalne krzesełko z lat 60.




Projekt:
Studio Laas
www.studiolaas.pl

Zdjęcia:
Martyna Rudnicka
www.martynarudnicka.com


  • UG
siteimage siteimage siteimage siteimage siteimage siteimage    PL EN